Bm7LQljCMAAaa5q_edited.jpg

Piet Hein van de Poel

voorzitter

"Annelie en Piet Hein? Voor alles omdat er zoveel gemeenschappelijke muzikale belangstelling was! Ook omdat wij in menselijke zin zo zeer tot vruchtbare discussies kwamen. Dus: terecht dat er nu een Annelie de Man Stichting is, waar ik met veel plezier aan mee zal werken! Was getekend: Piet Hein."

8852b9a0110904db6b6f48375e04065211401002

Arnoud Noordegraaf

penningmeester

Componist en kunstenaar Arnoud Noordegraaf (NL, 1974) weet als geen ander de dimensies van film, muziek en beeldende kunst op te rekken. Zijn werk heeft een eigen plek in het contemporaine muzieklandschap, zijn vervlechting van film en theatrale setting resulteren in “een opmerkelijke eenheid qua stijl en sfeer” (NRC Handelsblad). Noordegraaf gooide hoge ogen met zijn Tokyo-opera “A.M.” in het Holland Festival 2011. Noordegraaf studeerde theater aan de toneelschool Maastricht en compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, bij Martijn Padding en Louis Andriessen. Zijn muzikale stijl concentreert zich op een directe interactie tussen live instrumenten en hun electronische tegenhangers; een surrealistisch vocabulair, waarin instrumenten of stemmen over de grenzen van hun natuurlijke capaciteit getild worden. De interactie tussen muzikant en zijn onzichtbare tegenhanger complementeert de theatrale worsteling de wereld te accepteren zoals zij is, een terugkerend element in het werk van Noordegraaf.
Naast een autonoom ouevre werkte Noordegraaf mee aan talloze belangwekkende producties van makers en producenten zoals Louis Andriessen, Michel van der Aa, Gary Hill, Hal Hartley en Ai Weiwei. Noordegraaf was gastdocent op de Rietveld academie, het Aldeburgh Music Institute en Xiamen University in China.

luc.jpg

Luc den Bakker

secretaris

“Als amateurviolist ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek, een passie die zich verder intensiveerde door mijn deelname aan jeugd- en studentenorkesten. Tijdens mijn studie muziekwetenschap is de nadruk van mijn interesse steeds meer op nieuwe klassieke muziek komen te liggen. Zowel mijn bachelor- als masterscriptie hadden twintigste-eeuwse composities als onderwerp en sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam voor hedendaags muziekensemble INSOMNIO. Ik ben zeer geïnteresseerd in wat de mogelijkheden zijn die het klavecimbel biedt en hoe de nieuwe generatie componisten en klavecinisten deze mogelijkheden ontdekken en toepassen.”

Comité van Aanbeveling: 

Louis Andriessen
Jukka Tiensuu
Lucas Vis