Matthijs Koene (1977) studeerde panfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. 
Zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden en de muzikale expressie van de panfluit vergroot, hetgeen heeft geleid tot vele nieuwe werken voor panfluit, zowel solo als in ensembles met uiteenlopende bezettingen en met orgel. Inmiddels zijn meer dan 100 werken voor panfluit geschreven, veelal aan hem opgedragen.
Zijn duo met gitarist Stefan Gerritsen won diverse prijzen, zoals de Vriendenkrans- en Concertgebouwprijs in 2003, de prijs voor eigentijdse muziek van het Comradio-concours in Barcelona en de IBLA Grand Prize in Italië. Het duo heeft wereldwijd recitals gegeven waaronder in de Carnegie Hall in New York. Daarnaast is hij ook lid van het Ensemble Black Pencil en het Zerafin Ensemble. Als solist speelde hij nieuw en bestaand werk met onder meer I Barocchisti o.l.v. Diego Faselis, het Riga Sinfonietta o.l.v. Normunds Sne en the Holland Baroque Society. In 2017 en 2018 zal hij soleren met het Radio Filharmonisch orkest met nieuw werk van Calliope Tsoupaki en Klaas de Vries. Sinds 2005 is Matthijs hoofdvak docent panfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. 

voorzitter

Matthijs Koene

“Als amateurviolist ontwikkelde ik al op jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek, een passie die zich verder intensiveerde door mijn deelname aan jeugd- en studentenorkesten. Tijdens mijn studie muziekwetenschap is de nadruk van mijn interesse steeds meer op nieuwe klassieke muziek komen te liggen. Zowel mijn bachelor- als masterscriptie hadden twintigste-eeuwse composities als onderwerp en sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam voor hedendaags muziekensemble INSOMNIO. Ik ben zeer geïnteresseerd in wat de mogelijkheden zijn die het klavecimbel biedt en hoe de nieuwe generatie componisten en klavecinisten deze mogelijkheden ontdekken en toepassen.”

secretaris

Luc den Bakker

"Als blokfluitiste ben ik bekend met vele stijlen en genres van de Middeleeuwen tot vandaag, maar hedendaagse muziek is altijd het gebied waar ik me het meest verbonden mee voel. Mijn passie is samenwerken met componisten, andere instrumentalisten en artiesten van andere disciplines om mijn eigen instrument en repertoire verder te kunnen ontwikkelen. Daarom voel ik me ook erg verbonden met het werk van de Stichting Annelie de Man. Ik geloof dat de hedendaagse klavicimbel en blokfluit veel overeenkomsten hebben wat betreft de opgave om het instrument verder te ontwikkelen. Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van deze organisatie en verder te kunnen werken aan haar ontwikkeling voor detoekomst.”

penningmeester

Francesca Clements

"Annelie en Piet Hein? Voor alles omdat er zoveel gemeenschappelijke muzikale belangstelling was! Ook omdat wij in menselijke zin zo zeer tot vruchtbare discussies kwamen. Dus: terecht dat er nu een Annelie de Man Stichting is, waar ik met veel plezier aan mee zal werken! Was getekend: Piet Hein."

algemeen adviseur

Piet Hein van de Poel

Comité van Aanbeveling: 

Louis Andriessen
Jukka Tiensuu
Lucas Vis

© 2012-2020 by Annelie de Man Foundation